Slide background

Direct Contact 0412-492-377

Slide background

Direct Contact 0412-492-377

Slide background

Direct Contact 0412-492-377

Extra veiligheid

De huidige generatie winterbanden doen in comfort niet onder voor de zomerbanden, zijn net zo geruisloos en de slijtage ligt op hetzelfde niveau. Daarnaast is het profiel van een winterband een stuk fijner dan die van een zomerband. Het aantal lamellen, dat zijn de dunne spleetjes in het profiel, zijn gemaximaliseerd. Hierdoor ontstaat er een optimale afvoer van water, modder en sneeuw.

Betere grip op natte en koude wegen als de R in de maand is

Banden vormen de enige verbinding tussen de auto en het wegdek. Auto’s die op zomerbanden rijden of op banden met onvoldoende profiel, hebben dan ook meer kans om in een slip te raken. Daarom adviseren wij u, zodra de “R ” in de maand is, te kiezen voor winterbanden. Als de temperatuur daalt tot +7 graden celcius, vertonen winterbanden duidelijke verschillen ten opzichte van zomerbanden en zijn de prestaties van winterbanden al superieur. Dit komt omdat in het loopvlak van de winterband verschillende rubbermengsels worden gebruikt, die bij lage temperaturen veel soepeler,elastischer en flexibeler blijven dan die van een zomerband, die juist harder en stugger wordt. Dankzij de grotere elasticiteit, de diepe, bredere groeven en het richtinggebonden profiel blijft uw auto als een blok op de weg liggen en is uw remweg beduidend korter. Vooral op natte of met modder besmeurde wegen en uiteraard bij sneeuw.

Het gebruik van winterbanden leidt tot minder persoonlijk letsel en een reductie van het aantal schades.
(VACO-nieuws, nummer 01/7 september 2001)

Informeer naar onze mogelijkheden voor de opslag van uw zomerbanden en winterbanden en het ommonteren in het voorjaar en najaar. U behoeft daardoor geen extra velgen aan te schaffen!

winterbanden

winterbanden verwisselen