Slide background

Direct Contact 0412-492-377

Slide background

Direct Contact 0412-492-377

Slide background

Direct Contact 0412-492-377

Algemene Periodieke Keuring

Wij kunnen voor de APK voor u doen. Hoe vaak uw auto APK nodig heeft hangt af van het brandstoftype en de ouderdom van de auto. Daarnaast is de laatste keuringsdatum van belang. Hieronder ziet u de belangrijkste richtlijnen.

APK voor auto’s op benzine of elektromotor

Wanneer uw auto nog niet eerder is gekeurd dan moet deze 4 jaar nadat de auto op de weg is toegelaten een APK ondergaan. Na deze eerste APK moet u uw auto in de 4 jaar daarna 1 keer per 2 jaar worden gekeurd. Daarna moet u uw auto jaarlijks laten keuren.

APK voor diesel en LPG

Rijdt uw auto op diesel of gas? U moet dan de APK 3 jaar nadat de auto de weg op is gelaten laten uitvoeren. Daarna moet de auto jaarlijks worden gekeurd.

APK voor auto’s die ouder zijn dan 30 jaar

Is uw auto ouder dan 30 jaar en van na 1960, dan hoeft u uw auto maar eens per 2 jaar te keuren. Dit geldt niet voor een taxi of bus. Auto’s van voor 1960 hebben geen APK verplichting.

APK voor zwaardere voertuigen

Voor alle voertuigen zwaarder dan 3.500 kilo geldt een jaarlijkse APK-plicht. Dit gaat alleen op voor voertuigen van na 1 januari 1960. Voor oudere voertuigen geldt geen APK-plicht.

Onderhoud en reparatie

Is uw auto toe aan een grote beurt, dan bent u bij ons ook aan het juiste adres. Afhankelijk van uw type auto moet er eens in de zoveel tijd periodiek onderhoud worden gepleegd. Bijvoorbeeld 20.000 km of een x-aantal jaar, wat het eerst bereikt wordt.

U kunt bij ons terecht voor een kleine of grote beurt, olie verversen, reparaties en overig onderhoud van uw voertuig.

winterbanden verwisselen