Slide background

Direct Contact 0412-492-377

Slide background

Direct Contact 0412-492-377

Slide background

Direct Contact 0412-492-377

Banden en onderhoud van aanhangers, caravan, camper of kampeerwagen

Voordat u met uw caravan, camper of kampeerwagen op reis gaat, of met uw aanhanger een zware last gaat vervoeren, is het belangrijk dat uw banden in goede conditie zijn. Controleer het zelf of laat ons controleren. Genoeg profiel alleen is niet voldoende. Door ouderdom kan een band uitdrogen en scheurtjes gaan vertonen. Ook kunnen wij een technische onderhoudsbeurt uit voeren, mede dankzij onze speciale remmentestbank.

caravan

caravan achte auto

Vervang de banden op tijd!

Maar al te vaak moeten wij constateren dat op vele caravans niet de juiste type banden is gemonteerd, die het gewicht van de caravan niet kan dragen of ouder zijn dan 7 jaar.

Ouderdom of het verkeerde type band kunnen een klapband tot gevolg hebben. Derhalve wordt in de meeste Europese landen uitdrukkelijk geadviseerd uw caravanbanden te vervangen als zij ouder zijn dan 7 jaar. Bij controles wordt daar naar gekeken en mochten uw caravanbanden ouder zijn dan 7 jaar laat men u niet zonder meer verder reizen. Wij adviseren u derhalve dringend uw banden te vervangen voor u op reis gaat.

Hetzelfde is van toepassing voor de banden van uw aanhanger. Vaak is voor de aanhanger, in overleg, een passende oplossing mogelijk.